Horia Șulea vrea sa blocheze Centura Sud Florești – Tronsonul II ?

Răspândește vestea
  • 3
    Shares

Horia Șulea vrea sa blocheze Centura Sud Florești – Tronsonul II ?

Pentru a conduce o localitate care este în plină dezvoltare ai nevoie de viziune. Primarul trebuie să își facă o strategie de dezvoltare, să vina cu proiecte concrete și să le implementeze. Din păcate, delăsarea, incapacitatea de a duce la bun sfârșit proiectele, lipsa de viziune și poate urmărirea altor interese decât cele ale locuitorilor din Florești au dus la situația actuală unde haosul urbanistic tronează. Atunci când dai autorizații de construire pentru sute de blocuri, trebuie să te gândești pe unde vor circula oamenii, unde o sa învețe copiii, unde o sa fie amplasate parcurile, zonele pietonale, cum dezvolți rețelele de instalații etc.
În anul 2015 Universitatea Babeș-Bolyai a făcut PUG-ul pentru comuna Florești, dar în mod absolut surprinzător Horia Șulea a preferat sa renunțe la el chiar în momentul în care intra în ultima etapă a adoptării lui, asta deși acesta fusese plătit. Am rămas și fără bani, și fără PUG. În PUG-ul făcut de UBB, Tronsonul II al Centurii Sud trebuia sa treacă printr-o porțiune de teren relativ dreaptă, fără mari dificultăți. S-a decis în schimb mutarea acestui tronson de pe un teren fără dificultăți deosebite pe aliniamentul bazei dealului ceea ce va duce la costuri de câteva ori mai mari.

Riscuri geologice ridicate și multi bani în plus

Tronsonul II al variantei ocolitoare sud este propus să înceapă din strada Eroilor, să treacă prin spatele fermelor de pui, apoi pe lângă cotul la 90 pe care îl fac străzile Cetății 1 cu Cetății 2, continuă pe lângă Parcul Poligonului și se termină în sensul giratoriu de pe strada Tăuțiului, unde începe tronsonul I al Centurii Sud Florești (tronson care este în momentul de față blocat). Întregul tronson II este „gândit” să parcurgă versantul sudic al dealului Cetatea Fetei, versant ce apare pe Hărțile de Riscuri Naturale Geomorfice ca fiind încadrat cu grad de risc mediu sau mare. În esență, aceasta înseamna risc natural mare de alunecări de teren, adică chiar și în lipsa unor intervenții umane. Lucrările pentru construirea unui drum implică defrișări, decapări, excavări, terasamente, vibrații și adăugarea unor încărcări suplimentare care cresc semnificativ riscul de alunecări de teren. Pentru primul segment (strada Eroilor – Poligonului) există riscul de subminare a bazei versantului, iar pentru al doilea segment (Poligonului – Tăuțiului) traseul propus trece peste o porțiune extrem de abruptă, unde versantul are un unghi de 30-40 de grade și trece la doar câțiva metrii distanță de casele câtorva oameni. Părerea geologilor este că pentru versanți cu declivitate mai mare de 20 de grade există valori ridicate ale riscului geomorfic.

Concluzii

În calitate de inginer constructor, cu peste 10 ani de experiență în domeniu, atrag atenția că mutarea acestui tronson de pe o porțiune relativ plată, fără dificultăți tehnice deosebite, într-o zonă foarte dificilă duce la creșterea riscului de alunecări de teren și creșterea prețului de câteva ori. Practic o să plătim din buzunarele noastre lipsa de viziune sau, poate, reaua voința a Primarului Horia Șulea. Nu ai cum să nu te întrebi interesele cui au fost urmărite de către Horia Șulea, cu siguranță nu a floreștenilor care acum vor trebui sa scoată mai mulți bani din buzunarele lor.
Cer Primarului Horia Șulea să stopeze toate autorizațiile de construire de pe acel culoar până la stabilirea clară a unui traseu pentru Tronsonul II și organizarea unei dezbateri publice la care să participe oamenii afectați și specialiști în domeniu pentru găsirea celei mai bune soluții.

Cu considerație,

Leuce Sergiu,
Vicepreședinte filiala locală USR Florești

Mai multe detalii în filmul și albumele de mai jos:

Tronsonul II – PUG UBB

Tronsonul II – mutat pe baza dealului:

Zona înclinată – unde se dorește a se construi Centura Ocolitoare și zona dreptă, astăzi ocupată pe alocuri de clădiri noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.